Dartpijlen

Dartpijlen

Ben je op zoek naar dartpijlen, maar weet je niet precies waar je op moet letten? Dan zit je hier aan het juiste adres! Worlddartstrophy.nl heeft de belangrijkste informatie voor jou op een rijtje gezet, zodat ook jij goed geïnformeerd dartpijlen kunt kopen! Dartpijlen zijn er in allerlei prijsklasses en vanzelfsprekend zit er dan ook veel verschil tussen de verschllende pijlen. Welke zijn geschikt voor jou en waarom? Je leert het hier!

Dartpijlen opbouw

Een dartpijl is opgebouwd uit verschillende onderdelen. Deze zijn elk van invloed op de balans en het comfort van de dartpijl. De dartpijl is opgebouwd uit drie onderdelen:

De barrel – dit is waar je de dartpijl vasthoudt, hierin zit de punt verwerkt.

De shaft – Deze verbindt de barrel met de flight

De Flight – Deze zorgt voor een stabiele vlucht van de pijl, zodat deze het doel comfotabel kan raken.

Dartpijl gewichten

Verschillende dartpijlen hebben verschillende gewichten. Kleine verschillen hierin maken grote verschillen in de manier van gooien. Over het algemeen is het correcte gewicht een persoonlijke kwestie. Het is daarmee voor iedereen verschillend welke pijl zij het prettigst vinden. De dartpijl gewichten schommelen sterk. Zo zijn er dartpijlen van 12 gram, maar ook van 34 gram. Het heeft vaak wat experimentatie nodig, voordat je bepaalt hebt welke dartpijl het meest comfortabel voor je is.

Materialen

Het materiaal in een dartpijl wordt vaak omschreven in het percentage Tungsten dat in de pijl gebruikt. Hoe hoger het percentage Tungsten in de dartpijl, hoe slanker de dartpijl is. Dit is belangrijk tijdens het gooien van dubbels en tripples. In de kleine vakjes blijft dan opmerkelijk meer ruimte over voor de andere pijlen. Er gaat dus minder ruimte verloren, wanneer de pijl slank is.

Terug naar overzicht