Darttoernooien

Darttoernooien ze zijn overal op televisie, maar ook lokaal zijn ze erg populair! In een darttoernooi nemen verschillende spelers deel. Zij gaan systematisch tegen elkaar spelen, aan de hand van de winnaars en verliezers wordt een winnaar duidelijk. Deze heeft de meeste wedstrijden gewonnen en is daarmee de beste speler van het toernooi. Dat is natuurlijk leuk en een blijk vaardigheid, maar het is ook mogelijk om er een hele cariere aan op te hangen!

Bekende darttoernooien

Het ene darttoernooi is het andere niet, er zijn dan ook darttoernooien die met kop en schouders boven anderen uitsteken. In deze paragraaf in gaan we in op drie van de meest bekende darttoernooien die er in de wereld plaatsvinden.

World darts championship

Het world darts championship vindt ieder jaar plaats en werd voor het eerst gehouden in 1994. De locatie van dit darttoernooi is in Engeland. De winnaar brengt een bedrag van 1,5 miljoen mee naar huis!

Premier league darts

Premier league of darts wordt gespeeld sinds 2005 dit darttoernooi droeg vroeger de naam Mc Coys Crisps premier league. De competitie wordt gespeeld in het verenigd koninkrijk en in ierland, de winnaar van het toernooi neemt een prijzenpot van 700.000 pond mee naar huis!

Gerenommeerde deelnemers

In deze grote toernooien spelen tal van grote namen, maar ook andere spelers die zich geplaatst hebben door het winnen van andere toernooien. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld:

  • Phil Taylor
  • Gary Anderson
  • Michael van Gerwen
  • en Raymond van Barneveld

Lokale darttoernooien

Ondanks dat je met de grote toernooien veel geld kunt verdienen, kan het ook erg leuk en rendabel zijn om lokale darttoernooien te spelen. Zo kun je lokale titels winnen, jezelf optrekken aan lokaal talent of in contact komen met darters die beter zijn dan jij. Lokale darttoernooien zullen in veel gevallen de opstap zijn naar de gerenommeerde toernooien. Het belangrijkste is natuurlijk dat je er plezier in hebt en je jezelf kunt verbeteren ten opzichte van de rest!