PDC Premiere League Darts

Premiere League Darts

De premier league darts is een dartcompetitie die erg geliefd is bij de dartfans. Jaarlijks stemmen tienduizenden mensen hun tv af op dit grote darttoernooi! Ook voor de darters zelf is het een grote aangelegenheid om dit toernooi te spelen. Het toernooi dat vroeger McCoy's Crisps premier league, Holsten Premier League & 888.com premier league of darts heette, is namelijk zeer befaamd onder de succesvolle darters. Het trekt op jaarbasis dan ook enorm veel fans en kijkers van over de gehele wereld! De reden dat het toernooi zo vaak van naam is gewisseld, komt door de sponsors. Voorheen was 888, bekend van 888 casino en 888 poker (lees hier de 888 poker review & bonus), namelijk de hoofdsponsor. Vervolgens nam bierbrouwer Holsten deze taak over. Daarna nam Whyte & Mackay, de Schotse alcohol producent, het stokje over en werd daarmee drie jaar lang de hoofdsponsor. Sinds 2014 is de gokwebsite Betway de hoofdsponsor.

Timing

Het toernooi is opgericht in 2005 en heeft sinds die tijd dus een enorme reputatie opgebouwd, het totale toernooi bestrijkt maar liefst vier maanden! De timing van dit toernooi is dan ook ieder jaar het zelfde. Hierdoor valt het gemakkelijk samen met alle andere toernooien en wedstrijden voor de darters. Jaarlijks is het toernooi te vinden in de maanden februari tot en met mei. Zit jij ook in deze periode aan de buis gekluisterd?

Prijzenpot

Een groot voordeel van de premiere league darts is de enorme prijzenpot die eraan verboden zit. In de jaren is de prijzenpot gestegen van 150.000 pond naar het astronomisch bedrag van maar liefst 700,000 Pond! Het is voor winnaars daarmee zeker de moeite om een gooi te doen naar de eerste plaats. Op het toernooi spelen verschillende grote spelers die op een enorm hoog niveau opereren, maar een speler steekt er met kop en schouders bovenuit!

Phil Taylor

Naast alle andere darters, zoals Raymond van Barneveld, valt Phil Taylor zeker op in dit toernooi! Hij heeft met zijn vaardigheden het toernooi al zes keer op zijn naam gezet. Phil Taylor was daarmee de winnaar in:

  1. 2005
  2. 2006
  3. 2007
  4. 2008
  5. 2010
  6. 2012
Terug naar overzicht