Professionele darters

Professionele darters

Van je hobby je werk maken, of ja van je sport je werk maken. Het is voor velen een enorme droom! Ook darten behoort tot een serieuze mogelijkheid om professioneel in te worden. Professionele darters verdienen het gehele inkomen met darten. Zij werken dus verder niet meer! Hoe kom je op dat niveau, waar verdienen zij hun geld mee en welke professionele darters hebben we in Nederland? Je leest het zo!

Van amateur naar professional

Je wordt natuurlijk niet zomaar ene professional, zeker omdat er zoveel anderen zijn die het proberen. Professioneel wordt je allereerst door trainen, je moet gewoonweg je concurrentie verslaan. Daarbij moet je in contact komen met de juiste mensen. De beste manier hiervoor is door toernooien te spelen! Kom jij als nobody op een toernooi en eindig je hoog, dan zullen er zeker mensen zijn die je opmerken en willen begeleiden naar een topniveau!

Het inkomen van professionele darters

Professionele darters kunnen leven van hun bestaan als darter. Ze hebben verschillende inkomsten die ander werk overbodig maken. Over het algemeen verdienen professionele darters hun geld aan de volgende vier inkomstenbronnen:

– Sponsorcontracten

– prijzengeld

– Endorsements

– Clinics

Professionele darters

In nederland hebben we de eer om verschillende professionele darters in de grote toernooien te hebben spelen. Deze professionals betreffen

  • Raymond van Barneveld

  • Michael van Gerwen

  • Co Stompé

  • Jelle Klaasen

Hoewel hun actuele positie in de toernooien continue wisselt, weet je zeker dat deze spelers een hoog niveau aan darten zullen presenteren! Een wedstrijd van hen is dus een waar genot.

Terug naar overzicht