William Hill World Darts Championship

William Hill World Darts Championship

Het William Hill World Darts Championship is een darttoernooi dat bekend is over de gehele wereld. Het toernooi wordt dan ook uitgezonden in talloze landen. Wereldwijd heeft de William Hill world darts championship miljoenen fans en trouwe kijkers, maar niet alleen onder de fans is het darttoernooi razend populair. Ook voor de darters is het een groot voorrecht om mee te mogen spelen in dit bekende toernooi. Het heeft naemlijk leuke gevolgen als je deze wint!

Een gigantische prijzenpot

Een ander kenmerk waar de William Hill World Darts Championship om bekend staat is de enorme prijzenpot! William Hill is natuurlijk bekend als s'werelds grootste bookmaker en online casino. In totaal wordt er 1,5 miljoen onder de spelers verdeeld waarvan €250.000 vrij is gemaakt voor de winnaar van het toernooi. Het is naast een eer dus ook enorm winstgevend om te winnen, zeker als je bekijkt dat het modaal inkomen ongeveer €30.000 per jaar bedraagt. Er zijn dan ook honderden kandidaten die op hoog niveau proberen deze prijzenpot te bemachtigen.

Waar wordt het William Hill World Darts Championship gehouden?

De world darts championship wordt gehouden in Engeland en is daarmee zeer populair onder britten. Tot en met 2007 was dit enorme toernooi te gast in Circus Tavern in Purfleet. Echter goeide het toernooi hard door, waardoor het op zoek moest naar een nieuwe locatie. Vanaf 2007 heeft deze dan ook plaatsgevonden in het Alexandra Palace in Londen. Deze locatie is tot op de dag van vandaag de gastheer van dit toernooi.

Planning

De William Hill World darts Championship wordt ieder jaar georganiseerd, voor zowel de kijkers en de spelers een moment om naar uit te kijken! Het toernooi duurt vrij lang en vindt plaats in december en januari van het jaar.

Er zijn al talloze winnaars geweest, maar de englse Phil Taylor is toch wel een van de grootste namen in dit toernooi. Hij doet al jaren lang mee en heeft al meerdere malen de top 3 gehaald, ook de nummer een positie is hem hierin niet vreemd!

Terug naar overzicht