Dart doping

Doping is een begrip dat zeker in de wielrsport erg veel besproken is. Doping is de verzamelnaam voor alle prestatie verhogende middelen die verboden zijn in de sportwereld. Het is bekend dat doping gebruikt wordt en ook daadwerkelijk effectief is, zo zijn de zegens van Lance Armstrong gedisqualificeerd in de Tour de France. Maar bestaat er ook zoiets als dart doping? Worlddartstrophy.nl legt je er alles over uit!

Doping gebruik onder darters

Doping voor darters moet de rust en/of de precisie van de darters vergroten. Zo kunnen de spelers beter presteren in stresvolle situaties. Hoewel het vaak niet direct wordt weggeschreven als doping gebruik zijn er, ook in de dartwereld, gevallen van prestatie verhogende middelen bekend. Het is hiermee de vraag in hoeverre dit effect heeft gehad op de werkelijke uitslag van wedstrijden en toernooien.

Cannabis

Een bekend middel dat gebruikt kan worden ter verhoging van de prestatie in de dartsport is Canabis. Canabis, dat in de volksmond vaak genoemd wordt als wiet, heeft een positief effect op de spelers. De canabis brengt rust aan de spelers, hierdoor kunnen zij zich beter concentreren en beter omgaan met spanningen. Het is daarmee gemakkelijker om te blijven presteren in stressvolle situaties, zoals belangrijke finishes.

Dit is van enorm belang, de finishes zijn namelijk een uitstekend moment om de wedstrijd te beslissen. Door het benutten van alle finishes zal de wedstrijd een stuk sneller tot een beslissing komen, je geeft de tegenstander immers geen kans om zichzelf te laten gelden.