Online wedden

Ook in Nederland wordt het steeds populairder: online wedden op sportwedstrijden via internet. Onlinewedden met sportweddenschappen zoals op Onlinewedden heeft de mogelijkheid voor iedereen open gelegd. Online wedden door weddenschappen afsluiten op sportwedstrijden als darts maakt het volgen van een wedstrijd nog veel spannender. In Nederland is het afsluiten van een sportweddenschap mogelijk via De Lotto. De Lotto heeft als enige een vergunning om sportweddenschappen aan te bieden in Nederland. Echter natuurlijk alleen op de uitslagen van voetbal wedstrijden. Jammer natuurlijk, want dit is wel een heel karig aanbod! Zeker als je van darts houdt in plaats van voetbal is dit een fikse tegenvaller.

Online gokken in Nederland

Om dat Nederland echter deel uit maakt van de Europese unie is er echter nog een andere mogelijkheid. Via online bookmakers als bijvoorbeeld Unibet, Bwin of William Hill kun je ook online wedden op sportwedstrijden. Volgens de Nederlandse overheid is dit niet toegestaan. Het is echter een grijs gebied. Het zou officieel niet mogen, maar de Nederlandse overheid is ook gebonden aan Europese vrijhandels verdragen, waaronder het afsluiten van een online weddenschap op een dartwedstrijd natuurlijk ook valt. Dit geld ook nog voor andere gok vormen als online casino games en ook poker wordt eronder verstaan. Om de onduidelijkheid weg te halen wordt op dit moment gewerkt aan specifieke Nederlandse wetgeving voor online kansspelen, waardoor online gokken wel gereguleerd moet gaan worden. Deze wetgeving moet eind 2016, begin 2017 in werking treden.

Wedden op sportwedstrijden

Welke mogelijkheden heb je dan nu om online te wedden op darts? Om op die vraag te antwoorden kun je beter specifieke portalen over online wedden in de gaten houden. Je kunt dan reviews lezen over online bookmakers en hoe specifieke weddenschappen in z'n werk gaan. Er zijn namelijk grote verschillen in de specifieke diensten die bookmakers aanbieden. Ook de odds die bookmakers aanbieden op een uitslag van een weddenschap verschillen altijd. Het kan daardoor interessant zijn via verschillende bookmakers te wedden. Je kunt daarvoor een odds vergelijker gebruiken, of gewoon altijd 2 of 3 bookmakers gelijktijdig bezoeken en de odds live vergelijken door ze naast elkaar te leggen. Voor je je bij een bookmaker aan meld is het ook handig te weten of een bookmaker veilig werkt. Bijvoorbeeld stortingen en uitbetalingen dienen veilig te verlopen. Bookmaker review websites zijn daarom voor online wedden een must!